Jajka w majonezie

Składniki:
6 jajek (to oczywiście propozycja, bo może być ich zdecydowanie więcej)
Sos majonezowy:
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany (jeśli chcecie bardziej lejący sos możecie dać dwie łyżki)
pieprz, sól, opcjonalnie papryka słodka
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo - tutaj info o jajkach jak gotować i jeszcze więcej - ostudzamy, obieramy i przecinamy na połówki. Układamy na talerzu żółtkiem do góry albo do dołu- to już zależy tylko i wyłącznie od Was.
W miseczce mieszamy składniki na sos. Łączymy śmietanę z majonezem i doprawiamy do smaku.
Oblewamy jajka sosem.
Jajka można dodatkowo obsypać koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego !
Etykiety: jaja, jajka, proste smaczne i szybkie!, przekąska
Komentarze (0):
Prześlij komentarz
Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]
<< Strona główna